Sváteční chudí rytíři s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Džem brusinkový
  • 50 g Mandle loupané
  • 100 g Džem borůvkový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Veka
  • 1 ks Cukr skořicový
  • 1.5 dl Mléko plnotučné
  • 1.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1.5 dl Olej slunečnicový
  • 1 šálek Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 914 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 139 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 167.7 mg
  • Draslík 55.1 mg
  • Vláknina 1046 mg
  • Vitamín A 1046 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 15.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 233.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané mandle nastrouháme, dáme do misky a smícháme se skořicovým cukrem.

  • 2

    Veku nakrájíme na plátky silné 1,5 cm. Každý plátek namočíme zlehka z jedné strany do mléka, druhou stranu potřeme brusinkovým džemem. Vždy dva plátky spojíme namazanou stranou k sobě, pak je namočíme do rozšlehaného vejce a strouhanky.

  • 3

    Ve větší pánvi rozpálíme olej a obalené "chudé rytíře" osmažíme z každé strany dozlatova.

  • 4

    Osmažené "chudé rytíře" poklademe na talíře, ozdobíme borůvkovým džemem, kopečkem šlehačky, kterou posypeme nastrouhanými mandlemi, podáváme.

Komentáře k receptu