Kuřecí salát s křupavou bagetkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Petržel - nať
  • 150 ml Majonéza
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Bageta
  • 1 ks Celer - nať
  • 2 ks Jablka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kuře
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Hořčice francouzská
  • 2 polévková lžíce Dresink Vinaigrette
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1865 kcal
  • Sacharidy 162 g
  • Tuky 83 g
  • Sodík 2537 mg
  • Bílkoviny 113 g
  • Uhlovodany 162 g
  • Cholesterol 441.4 mg
  • Draslík 1330.3 mg
  • Vláknina 17104 mg
  • Vitamín A 17104 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.5 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře opláchneme, zbavíme kůže a vykostíme, maso nakrájíme na tenké plátky nebo středně velké kostky. Takto připravené maso uvaříme v osolené vodě. Jablka oloupeme, pokrájíme na kostky, natvrdo uvařená vejce oloupeme a pokrájíme na kostičky. Celerovou, petrželovou nať a jarní cibulku nasekáme na jemno a vše smícháme s jablky a vajíčky. Dochutíme mletým pepřem a solí. V míse smícháme majonézu, dresink a francouzskou hořčici, přidáme kuřecí maso, jablka, vajíčka a nasekanou zeleninu. Dobře promícháme v konzistentní směs.

  • 2

    Bagety podélně rozřízneme a obě poloviny pomažeme majonézou. Na spodní díl navrstvíme salát a přiklopíme horním dílem.

Komentáře k receptu