Studené thajské nudle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Brokolice
  • 60 g Mrkev kořen
  • 5 g Sůl
  • 80 g Cibulka jarní
  • 60 g Paprika červená
  • 350 g Těstoviny Fettuccine
  • 20 ml Omáčka rybí
  • 2 kávová lžička Sezam - semena
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 3 polévková lžíce Chilli omáčka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 276 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 595 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 202.5 mg
  • Vláknina 7180.8 mg
  • Vitamín A 7180.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Potom je dáme do mísy a necháme vychladnout.

  • 2

    Na nudličky nakrájenou mrkev, růžičky brokolice a proužky papriky povaříme asi 30 sekund, vyjmeme a dáme do ledové vody. Jakmile zelenina vychladne, scedíme ji, přidáme k těstovinám, podle chuti přisolíme a promícháme.

  • 3

    Sladkou chilli omáčku, med a rybí omáčku důkladně rozšleháme. Směsí pak pokapeme salát, dobře ho promícháme a upravíme na talíře. Zdobíme jarními cibulkami a posypeme sezamovými semínky.

Komentáře k receptu