Salát s penne a sýrem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 369 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 12 g
- Sodík 420 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 2.3 mg
- Draslík 250.9 mg
- Vláknina 2595 mg
- Vitamín A 2595 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Rozpůlíme rajčata, rozložíme na plech s teflonovým povrchem nebo na alobal a posypeme je důkladně solí, cukrem, pepřem a nakrájeným česnekem. Pečeme je asi hodinu při 180°C, až se z nich odpaří většina na tekutiny. Po vychladnutí je překrojíme na čtvrtiny. 
- 
                                2Uvaříme ve slané vodě těstoviny, scedíme je, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a vychladnout. 
- 
                                3Citronovou šťávu smícháme s olivovým olejem, solí a pepřem. Zálivku nakapeme na těstoviny a promícháme je. Přidáme rajčata, plátky sýra a lístky špenátu. Porce posypeme nahrubo drceným pepřem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        