Velikonoční sekanina s hovězím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Hovězí maso vařené
  • 250 g Vepřové maso libové
  • 40 g Droždí
  • 400 g Uzené maso vařené
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 ks Cibule
  • 8 ks Rohlíky bílé
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Muškátový květ
  • 3 stroužek Česnek
  • 6 dl Masový vývar
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1282 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 90 g
  • Sodík 1342 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 419.4 mg
  • Draslík 495.1 mg
  • Vláknina 9356.1 mg
  • Vitamín A 9356.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1585.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme cibuli a pokrájíme ji nadrobno, česnek prolisujeme.

  • 2

    Rohlíky pokrájíme na kostičky, vložíme je do mísy a zalijeme vlažným masovým vývarem.

  • 3

    Uvařené vepřové, uzené a hovězí maso drobně nasekáme a dáme do mísy k rohlíkům. Přidáme vejce, cibuli, česnek, sůl, pepř, citronovou kůru, muškátový květ a rozdrobíme do směsi kvasnice. Směs dobře promícháme a zaděláme řidší "masové" těsto, které v teple necháme vykynout.

  • 4

    Vykynutou masovou směs dáme do zapékací mísy, kterou jsme vymazali sádlem a sekaninu dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 220°C přibližně 40 minut do doby, až velikonoční sekanina má zlatou kůrku.

  • 5

    Pokrájíme ji na plátky a podáváme s přílohami podle chuti.

Komentáře k receptu