Drobenkové řezy s jablky a sněhem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 200 g Cukr krupice
  • 400 g Mouka polohrubá
  • 100 g Cukr krupice
  • 100 g Cukr krupice
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 1 kávová lžička Pomerančová kůra
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 špetka Skořice mletá
  • 1 kg Jablka
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1038 kcal
  • Sacharidy 142 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 58 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 141 g
  • Cholesterol 300.8 mg
  • Draslík 455 mg
  • Vláknina 12637.8 mg
  • Vitamín A 12637.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 51 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse ušleháme změklé máslo s cukrem a žloutky. Přimícháme mouku s kypřícím práškem a ustrouhanou pomerančovou kůru. Těsto rozdělíme na čtyři díly. Jeden díl dáme ve fólii do mrazáku, zbylé tři díly rozdrobíme na plech vymazaný máslem a vysypaný hrubou moukou. Těsto poklademe hrubě ustrouhanými jablky bez slupky a jádřinců. Zasypeme nasekanými ořechy, cukrem, zaprášíme skořicí. Na jablka rozetřeme pevný sníh z bílků a cukru. Na závěr na sníh hrubě nastrouháme čtvrtý díl těsta z mrazničky.

  • 2

    Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C, až těsto zezlátne.

Komentáře k receptu