Sleďový salát s fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Fazole červené sterilované
  • 100 g Okurka salátová
  • 6 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 300 g Brambory
  • 300 g Sleď čerstvý
  • 30 g Petržel kudrnka
  • 100 g Jablka
  • 20 ml Olej olivový
  • 20 ml Hořčice
  • 3 ml Ocet kvasný lihový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 160 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 470 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 70 mg
  • Draslík 374.1 mg
  • Vláknina 7828.3 mg
  • Vitamín A 7828.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce, ještě teplé oloupeme. Do větší mísy dáme sterilované červené fazole, oloupaná jablka a okurku nakrájené na kostičky. Přidáme sledě a brambory také nakrájené na kostičky a cibuli nadrobno. Osolíme, opepříme, zalijeme trochou octa a oleje, nakonec vmícháme hořčici. Servírujeme vychlazené, ozdobené snítkou petrželky a kolečky citronu.

Komentáře k receptu