Krkonošská kukuřičná kaše bez mléka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Mouka kukuřičná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 1 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 346 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 210 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 11.6 mg
  • Draslík 95.4 mg
  • Vláknina 3077 mg
  • Vitamín A 3077 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce s vařící osolenou vodou postupně přisypáváme kukuřičnou mouku a pomalu vaříme do doby, až je dostatečně rozpuklá. Stále mícháme!

  • 2

    Oloupanou jarní cibulku pokrájíme na tenká kolečka a zpěníme na sádle do zlatova.

  • 3

    Kukuřičnou kaši podáváme politou sádlem a cibulkou. Podáváme ji horkou.

Komentáře k receptu