Harrachovský smažený řízek z divočiny
Suroviny
- 250 g Strouhanka
- 1.5 kávová lžička Jalovec
- 1 kávová lžička Rozmarýn sušený
- 2 kávová lžička Pepř bílý
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Tymián sušený
- 2 špetka Chilli koření mleté
- 1 dl Mléko plnotučné
- 2 dl Víno červené
- 0.28 dl Olej stolní
- 1 kg Kančí kýta
- 5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 1.5 polévková lžíce Sůl
- 2 polévková lžíce Hořčice francouzská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 579 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 22 g
- Sodík 973 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 152.3 mg
- Draslík 153.4 mg
- Vláknina 2784.5 mg
- Vitamín A 2784.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 127 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kančí uležené maso z kýty omyjeme, osušíme, nakrájíme na řízky. Maso trochu naklepeme, osolíme podle chuti, opepříme bílým pepřem.
-
2
Připravíme marinádu: do mísy dáme červené víno, tymián, hořčici, chilli, roztlučený jalovec, rozmarýn a olivový olej. Maso touto směsí potřeme a uložíme nejlépe do kameninové nebo porcelánové nádoby, zbytek směsi přidáme k masu a odložíme na 2 hodiny do chladničky.
-
3
Řízky obalíme v trojobalu: hladká mouka + rozšlehané vejce s mlékem + strouhanka.
-
4
V pánvi rozpálíme olej, řízky zvolna smažíme z každé strany 7-10 minut podle toho, jak je zvíře staré.