Harrachovský smažený řízek z divočiny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 250 g Strouhanka
  • 1.5 kávová lžička Jalovec
  • 1 kávová lžička Rozmarýn sušený
  • 2 kávová lžička Pepř bílý
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 2 špetka Chilli koření mleté
  • 1 dl Mléko plnotučné
  • 2 dl Víno červené
  • 0.28 dl Olej stolní
  • 1 kg Kančí kýta
  • 5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1.5 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Hořčice francouzská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 579 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 973 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 152.3 mg
  • Draslík 153.4 mg
  • Vláknina 2784.5 mg
  • Vitamín A 2784.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 127 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kančí uležené maso z kýty omyjeme, osušíme, nakrájíme na řízky. Maso trochu naklepeme, osolíme podle chuti, opepříme bílým pepřem.

  • 2

    Připravíme marinádu: do mísy dáme červené víno, tymián, hořčici, chilli, roztlučený jalovec, rozmarýn a olivový olej. Maso touto směsí potřeme a uložíme nejlépe do kameninové nebo porcelánové nádoby, zbytek směsi přidáme k masu a odložíme na 2 hodiny do chladničky.

  • 3

    Řízky obalíme v trojobalu: hladká mouka + rozšlehané vejce s mlékem + strouhanka.

  • 4

    V pánvi rozpálíme olej, řízky zvolna smažíme z každé strany 7-10 minut podle toho, jak je zvíře staré.

Komentáře k receptu