Zelňáky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 920 kcal
 - Sacharidy 94 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 225 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 97.7 mg
 - Draslík 34 mg
 - Vláknina 8309.8 mg
 - Vitamín A 8309.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na vál nasypeme hladkou mouku, přidáme k ní kysané zelí, sádlo, vejce, sůl a pepř. Promícháme pomocí vidličky, rukama zpracujeme těsto. Rozválíme z něj placku o síle asi 0.5 cm a dáme ji na plech, který jsme vymazali sádlem. Placku potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme majoránkou a nastrouhaným tvrdým sýrem. Pak na plechu placku rádýlkem nakrájíme na čtverce, dáme do předem vyhřáté trouby péct.
 - 
                                2
Pečeme při 220 °C přibližně 15-20 minut dozlatova. Zelňáky podáváme horké i studené.