Těstovinová polévka s párkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 2 kostka Bujón zlatý hovězí
  • 60 g Mrkev kořen
  • 250 g Párky Frankfurtské
  • 400 g Pórek
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 100 g Celer řapíkatý
  • 200 g Fazole červené sterilované
  • 125 g Těstoviny Conchiglie
  • 200 g Fazole bílé v mírně slaném nálevu
  • 20 ml Olej olivový
  • 125 ml Víno bílé
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 436 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 617 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 25 mg
  • Draslík 332.8 mg
  • Vláknina 10185.2 mg
  • Vitamín A 10185.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozehřejeme olej, vložíme nakrájený párek, kolečka pórku, drcený česnek, nakrájenou mrkev a řapíkatý celer a za občasného zamíchání je 2-3 minuty smažíme.

  • 2

    Zeleninu v hrnci poprášíme moukou a cca 1 minutu mícháme. Postupně vmícháme vodu s rozdrobenými kostkami hovězího vývaru a víno. Přivedeme k varu, ztlumíme oheň a necháme 10 minut mírně vařit.

  • 3

    Přidáme těstoviny a fazole, zvýšíme teplotu a 8-10 minut vaříme, až těstoviny změknou. Dochutíme solí a pepřem.

Komentáře k receptu