Mazurská zelňačka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 400 g Zelí bílé - sterilizované
  • 10 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 40 g Sádlo škvařené
  • 5 g Kmín drcený
  • 1000 g Vepřová uzená žebra
  • 1 ks Cibule
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 400 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 2979 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 101.5 mg
  • Draslík 931.6 mg
  • Vláknina 7351.7 mg
  • Vitamín A 7351.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uzená vepřová žebra vložíme do studené vody a vaříme na mírném ohni doměkka. Vyjmeme a necháme na prkénku vystydnout.

  • 2

    Sterilované bílé zelí a oloupané brambory nakrájené na kostičky dáme do většího hrnce a zalijeme polovinou vývaru z masa, osolíme, opepříme, okmínujeme a dusíme na mírném ohni doměkka. Na pánvi osmahneme nakrájenou cibulku na sádle, vychladlé maso nakrájíme na kousky a vše přidáme do hrnce k dušenému zelí. Nakonec přilijeme zbytek vývaru, podle chuti dosolíme a horké servírujeme.

Komentáře k receptu