Hovězí na celeru s fusilli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 240 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 35 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 120 g Celer řapíkatý
  • 500 g Těstoviny Fusilli
  • 425 g Passata (drcená rajčata)
  • 60 ml Olej olivový
  • 250 ml Víno bílé
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 2 ks Bobkový list
  • 6 ks Hřebíček
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 kg Hovězí oháňka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1925 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 798 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 84 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 214.2 mg
  • Vláknina 11833.6 mg
  • Vitamín A 11833.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na kousky nakrájené oháňky poprášíme ochucenou moukou se solí a pepřem, nadbytečnou mouku setřeseme. Oháňku postupně smažíme na 1/2 oleje a vložíme do velkého hrnce.

  • 2

    Hrnec, ve kterém se opékala oháňka, očistíme od tuku a smažíme v něm ve zbytku oleje kolečka cibule a drcený česnek doměkka. Přidáme vývar, rajčata, víno, hřebíček, bobkový list, sůl a pepř podle chuti. Přivedeme k varu a nalijeme na hovězí oháňku.

  • 3

    Hrnec pod pokličkou vložíme do trouby a 3 hodiny pečeme. Přidáme celer a bez pokličky pečeme ještě asi 1/2 hodiny. Ke konci pečení uvaříme těstoviny al dente. Scedíme je a důkladně protřeseme s máslem a parmazánem. Těstoviny i oháňku s omáčkou upravíme na nahřáté talíře a podáváme.

Komentáře k receptu