Bucatini s klobásou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Petržel - nať
  • 5 g Chilli paprička
  • 250 g Klobása Chorizo
  • 425 g Passata (drcená rajčata)
  • 400 g Těstoviny Bucatini
  • 125 ml Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 512 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 558 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 41.2 mg
  • Draslík 75.9 mg
  • Vláknina 3211.7 mg
  • Vitamín A 3211.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kolečka cibule smažíme na oleji na malém ohni doměkka.

  • 2

    Přidáme nakrájenou klobásu a smažíme ji 2-3 minuty. Několikrát ji přitom obrátíme.

  • 3

    Přidáme rajčata (passata), víno, chilli papričku, sůl a pepř a zamícháme. Přivedeme k varu, potom stáhneme oheň a směs 15-20 minut zvolna vaříme.

  • 4

    Uvaříme ve slané vodě těstoviny al dente. Scedíme je a vrátíme do hrnce. Přidáme omáčku a zamícháme.

  • 5

    Upravíme na talíře a posypeme směsí čerstvé petrželky a nastrouhaného parmezánu.

Komentáře k receptu