Rigatoni se salámem a paprikou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 200 g Lilek
  • 250 g Salám Mortadela
  • 45 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 15 g Petržel - nať
  • 15 g Bazalka
  • 35 g Olivy černé
  • 60 g Paprika zelená
  • 60 g Paprika červená
  • 425 g Passata (drcená rajčata)
  • 500 g Těstoviny Rigatoni
  • 60 ml Olej olivový
  • 125 ml Víno červené
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 883 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 750 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 74 g
  • Cholesterol 45.2 mg
  • Draslík 308 mg
  • Vláknina 17412.5 mg
  • Vitamín A 17412.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pod rozehřátý gril dáme papriky a ze všech stran je opečeme dohněda. Vyjmeme je z grilu a zakryjeme vlhkou utěrkou. Po vychladnutí slupku lehce sloupneme. Dužninu najemno nakrájíme a odložíme.

  • 2

    Plátky lilku potřeme olejem a grilujeme po obou stranách dozlatova. Podle potřeby jej přitom potíráme olejem. Opečený lilek odložíme.

  • 3

    Na zbytku oleje smažíme na pánvi doměkka kolečka cibule a prolisovaný česnek. Přidáme nakrájený salám a smažíme dohněda.

  • 4

    Přidáme passatu, víno, olivy, bazalku, petrželku, sůl a pepř. Přivedeme k varu, potom stáhneme oheň a směs 15 minut zvolna vaříme. Vložíme papriku a lilek a prohřejeme je.

  • 5

    Zatímco se vaří omáčka, vaříme ve slané vodě těstoviny al dente. Scedíme je a vrátíme do hrnce. Nalijeme na ně omáčku se salámem a zeleninou a promícháme.

  • 6

    Před podáváním posypeme jednotlivé porce parmezánem.

Komentáře k receptu