Vysocký bramborák - fofrovanec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 357 kcal
 - Sacharidy 58 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 140 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 57 g
 - Cholesterol 79.5 mg
 - Draslík 770.9 mg
 - Vláknina 15137.5 mg
 - Vitamín A 15137.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 212.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané brambory omyjeme a jemně nastrouháme. Křížaly /sušená jablka/ omyjeme a namočíme do studené vody na 15 minut, pak je scedíme.
 - 
                                2
Z nastrouhaných brambor slijeme vodu a dáme je na větší pánev bez omastku. Nasucho za stálého míchání je opékáme do zhoustnutí.
 - 
                                3
Pánev odstavíme z plotny, přidáme vejce, sůl, křížaly, cukr, zázvor a mléko.
 - 
                                4
Směs dobře promícháme a dáme ji do pekáče, který jsme vytřeli máslem a směs rozetřeme.
 - 
                                5
Pečeme v předehřáté troubě při 220°C dozlatova asi 30 minut. Bramborák pokrájíme na porce a podáváme.