Hovězí polévka s rajčaty a chilli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 4 g Petržel - nať
  • 800 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 40 g Sýr Čedar
  • 400 g Fazole červené sterilované
  • 500 g Hovězí maso mleté
  • 6 g Čokoláda hořká
  • 15 ml Olej olivový
  • 800 ml Vývar drůbeží
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Chilli paprička
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1013 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 1620 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 88 mg
  • Draslík 3889 mg
  • Vláknina 34912.5 mg
  • Vitamín A 34912.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 209 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky.

  • 2

    Ty osmahneme na rozpáleném oleji do zrůžovění.

  • 3

    Přidáme mleté maso, dobře mícháme, aby nevznikly žmolky.

  • 4

    Krátce osmahneme, poté přidáme fazole, rajčata, vývar, čokoládu a chilli.

  • 5

    Uvedeme k varu a necháme vařit 80 minut.

  • 6

    Osolíme a opepříme dle chuti.

  • 7

    Jednotlivé porce servírujeme posypané sekanými bylinkami a strouhaným sýrem.

Komentáře k receptu