Kuřecí vývar s bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 60 g Cibule
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 70 g Mrkev kořen
  • 150 g Pórek
  • 4 g Tymián čerstvý
  • 300 g Kuřecí maso vařené
  • 1200 ml Vývar drůbeží
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 790 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 73 g
  • Sodík 1071 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 424.5 mg
  • Vláknina 7644.5 mg
  • Vitamín A 7644.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme mrkev a brambory. Obojí pokrájíme na drobnější kousky.

  • 2

    Pórek pečlivě omyjeme, dbáme na dobré vymytí veškeré usazené zeminy mezi listy. Nakrájíme na kolečka.

  • 3

    Polovinu másla rozpálíme a osmahneme na něm cibuli. Přidáme brambory a mrkev, smažíme 5 minut. Poté přisypeme pórek a tymián, smažíme 3 minuty.

  • 4

    Zbytek másla rozpustíme a vmícháme do něj mouku, za stálého míchání povaříme 5 minut. Postupně vlijeme vývar a celou směs vmícháme do polévky. Přiklopené povaříme 12 minut. Maso pokrájíme na drobnější kousky, vmícháme je do polévky. Okořeníme pepřem a muškátovým oříškem. Osolíme a opepříme.

  • 5

    Povaříme 5 minut a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu