Vepřové kuličky s rigatone

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Petržel - nať
  • 80 g Strouhanka
  • 15 g Citronová kůra
  • 750 g Vepřové maso mleté
  • 425 g Passata (drcená rajčata)
  • 500 g Těstoviny Rigatoni
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 125 ml Víno červené
  • 125 ml Hovězí vývar základní
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1178 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 1481 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 203.1 mg
  • Draslík 772.1 mg
  • Vláknina 14914.5 mg
  • Vitamín A 14914.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Důkladně promícháme mleté maso, strouhanku, parmezán, cibuli, petrželku, vejce, česnek, citronovou kůru a šťávu, sůl a pepř. Ze směsi utvoříme kuličky (na 1 kuličku 1 lžíce směsi), obalíme je v mouce.

  • 2

    Masové kuličky smažíme na oleji dozlatova. Vyjmeme je z pánve a přebytečný tuk odsajeme papírovým ubrouskem. Tuk z pánve vylijeme.

  • 3

    Na pánvi smícháme rajčatový protlak, vývar, víno, bazalku, drcený česnek, osolíme, opepříme. Omáčku přivedeme k varu.

  • 4

    Ztlumíme oheň, do omáčky vložíme masové kuličky a povaříme 10-15 minut.

  • 5

    Uvaříme ve slané vodě těstoviny al dente. Scedíme je, dáme na talíře, nalijeme na ně omáčku a položíme masové kuličky.

Komentáře k receptu