Pikantní kokosový salát s papájou a krevetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 230 g Krevety tygří - loupané
  • 120 g Salát ledový
  • 110 g Zelí čínské
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Chilli omáčka
  • 2 kávová lžička Omáčka rybí
  • 1 ks Rajčata
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 2 ks Papaya
  • 1 ks Limetka
  • 1 hrst Koriandr čerstvý
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 6 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Kokosový krém
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 264 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 193 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 60.4 mg
  • Draslík 887 mg
  • Vláknina 12772.2 mg
  • Vitamín A 12772.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 178.4 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme zálivku. Do sklenice s víčkem nalijeme kokosový krém, přilijeme vařící vodu, rostlinný olej a šťávu vymačkanou z limetky. Přidáme chilli omáčku, rybí omáčku, cukr a nahrubo nakrájený koriandr. Sklenici uzavřeme, důkladně protřepeme, necháme odstát při pokojové teplotě.

  • 2

    Mezitím vložíme krevety do hrnce, zalijeme horkou vodou, přivedeme k varu, povaříme cca 2 minuty. Vyjmeme, necháme okapat. Každou papáju rozkrojíme podélně napůl a odstraníme černá semínka a slupku. Dužinu nakrájíme na kousky. Salát a zelí omyjeme, osušíme, natrháme do mísy. Navrch dáme na větší kousky pokrájené rajče a nasekanou jarní cibulku, přidáme krevety, přelijeme zálivkou a podáváme.

Komentáře k receptu