Boršč s masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 230 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 180 g Brambory
  • 40 g Celer bulvový
  • 160 g Jehněčí maso
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 120 g Mrkev kořen
  • 150 g Rajčata
  • 180 g Zelí hlávkové bílé
  • 1 g Bobkový list
  • 480 g Hovězí maso přední
  • 160 g Vepřová plec
  • 100 g Červená řepa
  • 1 g Pepř černý celý
  • 20 ml Ocet kvasný lihový
  • 2690 ml Voda pitná
  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 20 ml Protlak rajčatový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 307 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 145 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 84.9 mg
  • Draslík 523.9 mg
  • Vláknina 4759 mg
  • Vitamín A 4759 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 196.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso dáme do hrnce, zalijeme 2500 ml vody, přidáme koření a dáme vařit na 120 minut. Vařené maso vyjmeme, pokrájíme na menší kousky.

  • 2

    Vývar osolíme a dáme stranou. Řepu pečlivě omyjme a pokrájíme na menší kousky. Máslo rozehřejeme a osmažíme na něm řepu. Smažíme po dobu 4 minut, poté přilijeme ocet a 160 ml vody. Přiklopené podusíme 35 minut.

  • 3

    Mrkev, brambory, celer, zelí, rajčata a citron očistíme, pokrájíme na menší kusy, citron přepůlíme. Vše dáme do vývaru, přidáme protlak a uvedeme k varu. Mouku rozkvedláme ve 30 ml vody a vlijeme k vývaru se zeleninou. Necháme vařit 20 minut. Vmícháme maso, řepu, 100 ml zakysané smetany, vyjmeme citron. Povaříme ještě 5 minut.

  • 4

    Servírujeme přelité zbytkem zakysané smetany.

Komentáře k receptu