Roláda z kachny
Suroviny
- 12 g Cibule
 - 2000 g Kachna mražená
 - 30 g Kachní maso pečené
 - 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 300 g Vepřová krkovička
 - 14 g Sůl
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 6 g Petržel - nať
 - 300 g Vepřová plec
 - 2 g Tymián čerstvý
 - 40 ml Koňak Armaňak
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Bobkový list
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 5 l Vývar drůbeží
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1537 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 96 g
 - Sodík 2145 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 101.3 mg
 - Draslík 142.7 mg
 - Vláknina 580.3 mg
 - Vitamín A 580.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kachnu vykostíme, osolíme a opepříme. Vepřové a kachní maso umeleme, smícháme s vejci, moukou, solí, pepřem, sekanou petrželkou, nakrájenou cibulí, kořením a armaňakem. Dobře promícháme a necháme 60 minut odležet v chladu.
 - 
                                2
Vykostěnou kachnu položíme kůží dolů, naplníme směsí a ovážeme nití, aby nádivka nikde neunikala. Příliš neutahujeme. Poté roládu zabalíme do utěrky a dáme vařit do vývaru. Udržujeme pod bodem varu, vaříme 120 minut.
 - 
                                3
Uvařenou roládu necháme 2 dny v chladničce, poté servírujeme nakrájenou na plátky.