Boloňská omeleta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 455 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 849 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 407 mg
 - Draslík 201 mg
 - Vláknina 3895.5 mg
 - Vitamín A 3895.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.3 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nakrájenou cibuli smažíme na 1 lžíci oleje na mírném ohni doměkka. Vmícháme nakrájenou šunku a krátce smažíme. Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a necháme trochu vychladnout. Rozšleháme vejce, mléko, sůl a pepř, přidáme těstoviny, parmezán, bylinky a směs cibule se šunkou a promícháme. V téže pánvi rozehřejeme zbývající olej, vlijeme na něj vaječnou směs a posypeme ji nastrouhaným čedarem. Pečeme při střední teplotě, dokud směs nezačne na okrajích tuhnout. Potom pánev vložíme pod rozehřátý gril, aby se omeleta dopekla. Před podáváním ji nakrájíme na klínky.