Zapečené tagliatelle s masem a houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Petržel - nať
  • 100 g Houby čerstvé
  • 20 g Strouhanka
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 3 g Pepř cayenský
  • 150 g Cibulka jarní
  • 380 g Telecí maso mleté
  • 350 g Mleté kuřecí maso
  • 100 g Tagliatelle
  • 60 ml Smetana zakysaná 14%
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 367 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 669 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 184.5 mg
  • Draslík 561.7 mg
  • Vláknina 3731.7 mg
  • Vitamín A 3731.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente a scedíme.

  • 2

    Strouhanku namočíme do vína. Potom ji smícháme s kuřecím a telecím mletým masem, česnekem, nakrájenými houbami, vejcem, muškátovým oříškem, cayenským a černým pepřem a solí. Přidáme zakysanou smetanu, jarní cibulky, petrželku a znovu promícháme.

  • 3

    Polovinu masové směsi upravíme rukama do formy na biskupský chlebíček. Po celé délce vytvoříme prohlubeň, do níž vložíme těstoviny a navrch dáme zbylou masovou směs. Pečeme 50-60 minut. Během pečení 2x odebereme přebytečný tuk a šťávu. Před nakrájením na plátky necháme pokrm mírně vychladnout.

Komentáře k receptu