Vinná klobása na pivu s křenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 48 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 600 g Klobása vinná
  • 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Křen
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 2 polévková lžíce Hořčice dijonská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 948 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 79 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 16.9 mg
  • Vláknina 234.7 mg
  • Vitamín A 234.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Klobásu rozdělíme na 4 díly, každý smotáme do šneka, na kříž propíchneme špejlemi, poprášíme moukou a usmažíme na rozpáleném oleji po obou stranách.

  • 2

    Osmažené klobásy přelijeme černým pivem, v němž jsme rozmíchali jemně nastrouhaný křen a hořčici. Na mírném plameni pod poklicí dusíme asi 30 minut. Poté poklici odložíme a šťávu necháme zredukovat, až zhoustne.

Komentáře k receptu