Zapečené špekáčky s černým pivem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 38 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Anglická slanina
  • 200 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 400 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Okurky nakládané
  • 10 ks Špekáčky
  • 4 polévková lžíce Kečup
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 932 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 85 g
  • Sodík 3621 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 32 mg
  • Draslík 204.2 mg
  • Vláknina 7888 mg
  • Vitamín A 7888 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špekáčky sloupneme a nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka a okurky na kostičky, sýr nastrouháme, pekáč vymažeme máslem. Do pekáče vložíme polovinu špekáčků, natřeme polovinou hořčice a kečupu. Překryjme polovinou plátků slaniny, cibule a polovinou okurek. Na okurky poklademe plátky špekáčků a zopakujeme předešlý postup. Na závěr vše zasypeme nastrouhaným sýrem a přelijeme pivem. V předehřáté troubě pečeme zhruba 1/2 hodiny.

Komentáře k receptu