San choy bau s vepřovým masem a mandlemi
Suroviny
- 500 g Vepřové maso mleté
 - 200 g Okurka salátová
 - 1 kávová lžička Zázvor celý
 - 1 kávová lžička Olej sezamový
 - 1 kávová lžička Limetková šťáva
 - 1 ks Salát hlávkový
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 3 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Mandle
 - 3 polévková lžíce Fazolové klíčky
 - 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 - 2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
 - 1 polévková lžíce Omáčka Hoisin
 - 1.5 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 488 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 191 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 90 mg
 - Draslík 648.8 mg
 - Vláknina 7763.5 mg
 - Vitamín A 7763.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.6 mg
 - Vitamín E 4.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupaný česnek rozdrtíme, jarní cibulku s koriandrem omyjeme, cibulku pokrájíme na tenké kroužky, koriandr drobně posekáme. Oloupané mandle pokrájíme nadrobno a nasucho je opražíme. Salátovou omytou okurku nakrájíme na nudličky.
 - 
                                2
Pánev wok rozpálíme, přilijeme arašídový olej, a když je dostatečně rozpálený, dáme na něj rozdrcený česnek a za stálého míchání pomleté maso a přimícháme jemně nastrouhaný zázvor. Vše za stálého míchání restujeme asi 3 minuty, maso získá zlatou barvu. Pak přimícháme sójovou a ústřicovou omáčku a jarní cibulku. Stále mícháme, dochutíme limetkovou šťávou a přidáme lžičku sezamového oleje. Nakonec do masové směsí vmícháme výhonky z naklíčených fazolí a přimícháme posekaný koriandr.
 - 
                                3
San choy bau s vepřovým masem rozdělíme na listy ledového salátu tak, že umyté listy hlávkového salátu rozložíme na mísu: 2-3 listy na sebe. Utvoříme si tak čtyři hromádky. Masovou směs rozdělíme na 4 díly. Na listy salátu poklademe porce masa, které ozdobíme nakrájenou okurkou, posypeme mandlemi, srolujeme a podáváme.