Bramborová kaše s hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Brambory
  • 60 g Cibule
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 400 g Hrášek mražený
  • 200 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 426 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 284 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 42.5 mg
  • Draslík 1066.9 mg
  • Vláknina 13049.8 mg
  • Vitamín A 13049.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, pokrájíme na drobné kousky a dáme vařit do vroucí osolené vody do změknutí. Cibuli oloupeme a pokrájíme na malé kousky. Sýr nastrouháme na jemném struhadle.

  • 2

    Uvařené brambory rozšťoucháme. Cibuli necháme zesklovatět na rozpáleném másle, přisypeme hrášek, zalijeme smetanou a necháme 5 minut povařit, poté odstavíme a vmícháme sýr. Osolíme a opepříme. Směs nalijeme k bramborám, nahrubo rozšťoucháme a dosolíme dle potřeby.

Komentáře k receptu