Pikantní medové vepřové kotlety s kostí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1.5 kávová lžička Kmín celý
  • 2 kávová lžička Koření Steak 7 pepřů
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 kg Vepřové kotlety
  • 5 polévková lžíce Med včelí
  • 5 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 525 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 535 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 172.8 mg
  • Draslík 943.2 mg
  • Vláknina 917 mg
  • Vitamín A 917 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve si připravíme marinádu na potírání masa: použijeme koření Steak 7 pepřů (nebo Směs koření na pečená masa). Koření dobře smícháme v misce s 5 lžícemi octa Balsamico, s 5 lžícemi medu a 2 stroužky rozdrceného česneku.

  • 2

    Vepřové maso vcelku - kotlety s kostí omyjeme, osušíme, potřeme česnekem rozetřeným se solí, posypeme kmínem a čerstvě pomletým pepřem. Maso dáme na pekáč a dáme ho péct do předem vyhřáté trouby na 220 °C. Po 15 minutách, když má maso zlatohnědou kůrku, potřeme medovou marinádou a dopečeme při 170 °C přibližně 20-25 minut. Ještě během pečení potřeme maso minimálně 2x.

  • 3

    Když do masa po dopečení píchneme vidličkou a bude vytékat čirá šťáva - maso bude dostatečně upečené.

  • 4

    Po upečení necháme maso 15 minut ve vypnuté troubě, poté naporcujeme a podáváme.

Komentáře k receptu