Jemné hovězí hamburgery

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 37 minut
Počet porcí: 14

Suroviny

  • 250 g Kečup
  • 200 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 60 g Strouhanka
  • 150 g Papriková pasta sladká
  • 200 g Česnekové máslo
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 2 ks Cibule
  • 14 ks Žemle tuková
  • 1.5 ks Salát ledový
  • 1 ks Okurka salátová
  • 3 ks Cibule červená
  • 1 dl Olej olivový
  • 1 kg Hovězí maso zadní
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Kečup ostrý
  • 3 polévková lžíce Omáčka k masu barbecue
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 515 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 211 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 72.1 mg
  • Draslík 122.7 mg
  • Vláknina 2757.4 mg
  • Vitamín A 2757.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechny ingredience k přípravě hamburgerů odložíme do misek. Oloupeme bílou a červenou cibuli. Bílou cibuli nastrouháme a červenou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Omyjeme listy ledového salátu, necháme je okapat, pak je osušíme. Salátovou okurku omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka. Žemle na hamburgery rozkrájíme na poloviny a potřeme je česnekovým máslem.

  • 2

    Omyté hovězí maso jemně pomeleme, dáme ho do mísy a smícháme s nastrouhanou cibulí, solí, grilovací omáčkou, kečupem, vodou, pepřem a strouhankou. Směs dobře promícháme a dáme do chladničky na 20 minut odpočinout. Pak z ní vytvoříme placičky o síle do 1 cm a v průměru asi 8 cm.

  • 3

    Karbanátky z hovězího masa dáme na rošt grilu, který jsme potřeli olejem, gril jsme předtím rozpálili na nejvyšší teplotu. Placičky grilujeme z obou stran přibližně 5-6 minut z každé strany a během grilování je potřeme olejem.

  • 4

    Dokončení hamburgerů: spodní polovinu žemle potřeme česnekovým máslem, pak položíme list salátu, karbanátek, kečup, kolečka červené cibule, plátky okurky, plátek sýru, 1/2 lžíce paprikové pomazánky a vše zakryjeme druhou polovinou žemle.

Komentáře k receptu