Křehký koláč s citronem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 200 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 40 g Cukr krupice
  • 450 g Žervé
  • 200 g Piškoty cukrářské
  • 100 g Želatina
  • 50 g Máslo jihočeské
  • 200 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 268 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 100 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 8.2 mg
  • Draslík 40.7 mg
  • Vláknina 560 mg
  • Vitamín A 560 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Válečkem rozdrtíme piškoty a smícháme je s máslem. Vzniklou směs napěchujeme do dortové formy a necháme ztuhnout v lednici.

  • 2

    V misce smícháme žervé s cukrem a šťávou z citronu. Přidáme vlažnou vodu tak, aby směs byla polotekutá. Želatinu namočíme do vody, počkáme, až nabobtná, a zahříváme ji, dokud se nerozpustí. Želatinu smícháme se směsí.

  • 3

    Směs nalijeme na piškotový základ a dáme na 3 hodiny do lednice ztuhnout.

Komentáře k receptu