Vepřový guláš na pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 700 g Vepřová plec
  • 3 krajíc Chléb konzumní
  • 300 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 200 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 ks Cibule
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 843 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 295 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 165.7 mg
  • Draslík 799.7 mg
  • Vláknina 2617.7 mg
  • Vitamín A 2617.7 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na kostičky, tvrdý chleba nastrouháme, maso nakrájíme na kostky.

  • 2

    Cibuli zpěníme na oleji, přidáme maso a orestujeme.

  • 3

    Přidáme sůl, kmín, pepř, podlijeme vodou a pod poklicí dusíme.

  • 4

    Když je maso poloměkké, poklici sundáme a vydusíme šťávu.

  • 5

    Poté vmícháme nastrouhaný chleba, vmícháme pivo a dovaříme.

Komentáře k receptu