Segedínský guláš na pivu

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 250 g Zakysaná smetana
  • 120 g Sádlo vepřové škvařené
  • 700 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Kmín drcený
  • 3 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.2 kg Vepřová plec
  • 1 kg Zelí kysané
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 707 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 203 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 140.1 mg
  • Draslík 628.2 mg
  • Vláknina 1783.4 mg
  • Vitamín A 1783.4 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme najemno, maso na kostky, česnek rozdrtíme, zelí slijeme a překrájíme (nálev odložíme).

  • 2

    Na sádle zpěníme cibuli s česnekem, přidáme maso a sůl a orestujeme. Poté vmícháme papriku, zalijeme pivem a pod poklicí dusíme za občasného míchání, až je maso poloměkké. Přidáme zelí a dusíme, až je vše měkké. Na závěr vmícháme nálev ze zelí a dobře vmícháme smetanu a necháme prohřát.

Komentáře k receptu