Houbový guláš na pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 700 g Houby čerstvé
  • 250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Ocet jablečný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 411 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 255 g
  • Sodík 252 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 42.7 mg
  • Draslík 1361.7 mg
  • Vláknina 23057.3 mg
  • Vitamín A 23057.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celer, mrkev a cibuli nakrájíme na nudličky, česnek utřeme se špetkou soli, houby nakrájíme na kostky, petrželovou nať jemně nasekáme.

  • 2

    Na oleji s máslem zpěníme cibuli, přidáme zeleninu, zarestujeme, vmícháme houby, zalijeme pivem a pod poklicí dusíme.

  • 3

    Po čtvrt hodině vsypeme koření, zbylou sůl a česnek. Vlijeme smetanu, v které jsme rozšlehali solamyl. Směs povaříme zhruba deset minut. Před podáváním vmícháme petrželovou nať a dochutíme octem.

Komentáře k receptu