Višňová bublanina s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 140 g Mandle
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hrubá
  • 250 g Višně
  • 60 g Strouhanka
  • 140 g Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 0.5 kávová lžička Vanilka mletá
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 542 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 149 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 301 mg
  • Draslík 375.7 mg
  • Vláknina 9327.2 mg
  • Vitamín A 9327.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse utřeme moučkový cukr, žloutky, nastrouhanou citronovou kůru a mletou vanilku. Poté přidáme mleté mandle, strouhanku a tuhý sníh ušlehaný z bílků.

  • 2

    Pekáček důkladně vymažeme máslem, vysypeme moukou a vlijeme těsto. Poklademe višněmi a v rozpálené troubě pečeme dozlatova. Bublaninu necháme vychladnout, nakrájíme, posypeme vanilkovým cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu