Jahelník sladký

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Jáhly - loupané proso
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1.5 l Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Skořice mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 474 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 197 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 43.5 mg
  • Draslík 102.2 mg
  • Vláknina 9562 mg
  • Vitamín A 9562 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jáhly přebereme, opereme na cedníku a dvakrát je spaříme. Necháme okapat.

  • 2

    Potom jáhly dáme do studeného osoleného mléka a vaříme přes půl hodiny. Jen lehce mícháme.

  • 3

    Pokrm podáváme s máslem a sypeme skořicí.

Komentáře k receptu