Mražená smetanová pěna
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 395 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 18 g
- Sodík 21 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 518.6 mg
- Draslík 112 mg
- Vláknina 1683.3 mg
- Vitamín A 1683.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.5 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Žloutky utřeme s cukrem, přilijeme horké mléko, metlou důkladně rozšleháme, trochu zahříváme, až krém začne houstnout. Nikdy nevaříme. Sejmeme z plotny a za stálého šlehání necháme vychladnout. Do vychladlé pěny vmícháme smetanu, vanilkovou esenci, trochu agaru a nakonec rozmixované ovoce. V našem případě jahody, ale můžeme použít jakékoliv ovoce. 
- 
                                2Vzniklou pěnu nalijeme do formiček nebo zamrazíme vcelku. Používáme samostatně nebo jako náplň zmrzlinových dortů a pohárů. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        