Osvěžující polévka z angreštu
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 448 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 27 g
- Sodík 91 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 80 mg
- Draslík 708.5 mg
- Vláknina 31800 mg
- Vitamín A 31800 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 118 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 414.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Nepřezrálý angrešt (1kg) očistíme, omyjeme v sítu pod tekoucí vodou a dáme vařit do 0.5 l vody. Z omytého a osušeného citronu nastrouháme kůru. Agrešt vaříme asi 15 minut, když je rozvařený, tak angrešt scedíme a prolisujeme do druhého hrnce. Přilijeme 2 dl vody, přimícháme podle chuti cukr, sůl, citronovou kůru, potom přilijeme 2 dl mléka a 1.5 dl smetany. Za stálého míchání přidáme 0.5 dl smetany, ve které jsme rozmíchali maizenu. Polévku zahustíme, povaříme ji 1-2 minuty a odstavíme. 
- 
                                2Angreštovou polévku podáváme studenou, je osvěžující v horkých dnech. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        