Kotlety plněné zelím s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Zelí kysané
  • 300 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Jablka
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín mletý
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 272 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 155 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 69 mg
  • Draslík 447.4 mg
  • Vláknina 2994.3 mg
  • Vitamín A 2994.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ukrojíme silnější kotlety, abychom do nich mohli udělat kapsy, kotlety osolíme a opepříme. Zelí scedíme, mírně vymačkáme a překrájíme. Jablko oloupeme, vykrojíme jádřinec a jablko nahrubo nastrouháme, cibuli nakrájíme najemno.

  • 2

    Na náplň do kotlet smícháme zelí, med, jablko, sůl, pepř a kmín.

  • 3

    Kapsy plníme zelím, sepneme jehlou.

  • 4

    V pekáči na oleji zpěníme cibuli, vložíme kotlety a orestujeme z obou stran. Poté podlijeme pivem, dáme do předehřáté trouby a pečeme doměkka.

Komentáře k receptu