Bramboračka z Beskyd

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 100 g Celer bulvový
  • 120 g Hříbky čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1.5 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Polévkové koření Maggi
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 ks Cibule
  • 101 ks Rajčata
  • 1.3 l Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Libeček
  • 1 polévková lžíce Celer - nať
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 597 kcal
  • Sacharidy 106 g
  • Tuky 103 g
  • Sodík 463 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 103 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 5779.5 mg
  • Vláknina 62184.1 mg
  • Vitamín A 62184.1 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 325.4 mg
  • Vitamín E 12.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory, mrkev, celer, petržel a cibuli oloupeme a omyjeme. Brambory pokrájíme na menší kostky. Mrkev s petrželí nakrájíme na tenká kolečka, celer na nudličky. Omyjeme libeček, celerovou a petrželovou nať a natě drobně rozkrájíme. Cibuli krájíme nadrobno. Očištěný česnek utřeme. Čerstvé hříbky a lišky očistíme a pokrájíme na plátky, maličké plodnice lišek necháme vcelku. Omyté rajče rozpůlíme.

  • 2

    V hrnci rozpálíme máslo s olejem, na kterém zpěníme cibuli. Pak k ní přimícháme kořenovou zeleninu s celerovou natí a libečkem. Vše promícháme a přibližně 1 minutu smažíme. Poté zeleninu poprášíme polohrubou moukou, promícháme a smažíme zas asi 30 sekund a zalijeme horkou vodou, přidáme brambory, houby, rajče, kmín, sůl, pepř, majoránku a pomalu vaříme přibližně 20 - 25 minut. Ke konci vaření přimícháme česnek.

  • 3

    Když je zelenina měkká, dochutíme polévku lžičkou Maggi, přimícháme petrželovou nať a podáváme.

Komentáře k receptu