Smažené skořicové věnečky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Soda jedlá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 407 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 109 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 62.7 mg
  • Draslík 16.3 mg
  • Vláknina 3327 mg
  • Vitamín A 3327 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V mouce rozmícháme jedlou sodu, mletou skořici a mouku prosijeme.

  • 2

    Vymícháme 2 lžíce cukru s vejcem a máslem, přilijeme mléko a po troškách přidáváme prosátou mouku.

  • 3

    Vypracujeme těsto, které na pracovní desce rozválíme na plát silný asi 1/2 cm. Kulatou formičkou vykrajujeme kolečka a u každého vykrojíme střed.

  • 4

    Věnečky smažíme na pánvi v rozpáleném sádle. Po usmažení je posypeme moučkovým cukrem a podáváme teplé i studené.

Komentáře k receptu