Brynzová polévka s houbami a těstovinou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 200 g Sýr Brynza
  • 100 g Nudle domácí
  • 400 g Hříbky čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 2.5 dl Mléko plnotučné
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 324 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 235 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 18.3 mg
  • Draslík 500.7 mg
  • Vláknina 1683 mg
  • Vitamín A 1683 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 400.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé hříbky očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Brynzu si dohladka rozmícháme ve vlažném mléku. Kopr omyjeme a drobně pokrájíme. Očištěný česnek prolisujeme.

  • 2

    Do hrnce dáme l litr vody, houby, sůl, drcený kmín a houby vaříme přibližně 15 minut doměkka. Pak do polévky zavaříme domácí nudle, které vaříme 1-2 minuty. Pak přilijeme mléko s brynzou, přidáme na zjemnění máslo a polévku pomalu vaříme dalších 2-3 minuty.

  • 3

    Nakonec do polévky přimícháme česnek s koprem, necháme přejít varem a podáváme.

Komentáře k receptu