Losos v žampionové omáčce se zeleným pepřem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Nudle široké
  • 800 g Losos - filety
  • 125 ml Vývar zeleninový
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 503 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 692 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 111.7 mg
  • Draslík 941.2 mg
  • Vláknina 4415.5 mg
  • Vitamín A 4415.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Porce lososa omyjeme, osušíme, zakapeme polovinou citronové šťávy a osolíme.

  • 2

    Nudle vaříme v osolené vodě 10 minut, scedíme a necháme na teplém místě.

  • 3

    V pánvi na oleji opečeme očištěné, rozpůlené žampiony, osolíme, opepříme a vyjmeme. Ve výpeku opékáme lososa asi 8 minut, vyjmeme a přidáme k žampionům. Do pánve vsypeme mouku, osmahneme ji, zředíme vývarem a vmícháme smetanu a zbylou citronovou šťávu. Osolíme, osladíme a okořeníme zeleným pepřem.

  • 4

    Žampiony vložíme do omáčky. Lososa upravíme na talíře, obložíme vařenými nudlemi a posypeme nasekaným koprem. Přelijeme omáčkou a ozdobíme plátky citronu.

Komentáře k receptu