Havířova fazolová kyselica

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Zelí kysané
  • 500 g Vepřové koleno uzené
  • 500 g Fazole
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 l Voda pitná
  • 2 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 polévková lžíce Majoránka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1018 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 365 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 123.8 mg
  • Draslík 188.1 mg
  • Vláknina 4030.3 mg
  • Vitamín A 4030.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Velké máslové fazole promyjeme a den dopředu je namočíme do 0,5 l studené vody.

  • 2

    Druhý den uvaříme uzené maso s celou očištěnou cibulí, bobkovým listem a 1/2 lžičky soli v l,5 litru vody. Maso uvaříme doměkka, poté ho vyjmeme a do vývaru vložíme namočenou fazoli. Vaříme ji doměkka při mírné teplotě přibližně 60 minut. Potom k ní přidáme propláchnuté kysané zelí a vaříme společně 15 minut.

  • 3

    Ke konci vaření do polévky přimícháme smetanu, ve které jsme rozmíchali mouku. Za stálého míchání polévku dochutíme majoránkou a podle chuti solí a cukrem. Ještě ji povaříme přibližně 5-10 minut.

  • 4

    Maso pokrájíme na kostky velikosti sousta, rozdělíme ho do talířů, zalijeme fazolovou polévkou a podáváme.

Komentáře k receptu