Květáková polévka se žloutky a smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 8 g Sůl
  • 500 g Květák
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1.5 l Hovězí vývar základní
  • 0.5 l Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 266 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1209 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 224.4 mg
  • Draslík 425.6 mg
  • Vláknina 3333.3 mg
  • Vitamín A 3333.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 90.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák opereme, rozdělíme na malinké růžičky, košťál nastrouháme. Zalijeme hovězím vývarem a uvaříme doměkka. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou vmícháme do odstavené polévky. Polévku potom osolíme a znovu povaříme na mírném ohni, dokud nezhoustne. Do polévkové mísy nalijeme smetanu, ve které rozkvedláme žloutky a vše zalijeme vroucím květákovým vývarem. Zamícháme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu