Květáková polévka se žloutky a smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 266 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 1209 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 224.4 mg
 - Draslík 425.6 mg
 - Vláknina 3333.3 mg
 - Vitamín A 3333.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 41.2 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 90.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Květák opereme, rozdělíme na malinké růžičky, košťál nastrouháme. Zalijeme hovězím vývarem a uvaříme doměkka. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou vmícháme do odstavené polévky. Polévku potom osolíme a znovu povaříme na mírném ohni, dokud nezhoustne. Do polévkové mísy nalijeme smetanu, ve které rozkvedláme žloutky a vše zalijeme vroucím květákovým vývarem. Zamícháme a ihned podáváme.