Závitky z králičího masa na houbovém krému

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Králičí maso
  • 100 g Slanina vepřová
  • 3 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 400 g Houby čerstvé
  • 150 g Cibule
  • 500 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 5.6 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 794 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 482 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 240 mg
  • Draslík 1069.8 mg
  • Vláknina 7322.3 mg
  • Vitamín A 7322.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný a omytý králičí hřbet mírně naklepeme a rozdělíme na stejné díly. Každý díl osolíme a přiložíme na něj plátek slaniny. Zabalíme do závitku a zvolna pečeme na teflonové pánvi dozlatova.

  • 2

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji. Přidáme očištěné, nakrájené houby, mírně orestujeme, osolíme a podusíme asi 10 minut. Potom přilijeme smetanu rozkvedlanou s moukou, promícháme a povaříme ještě 10 minut.

  • 3

    Závitky podélně rozkrojíme a podáváme na houbovém krému.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory.

Komentáře k receptu