Milánské špagety

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 30 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 350 g Žampiony čerstvé
  • 3 g Paprika mletá sladká
  • 3 g Pepř černý celý
  • 825 g Passata (drcená rajčata)
  • 500 g Hovězí maso mleté
  • 500 g Špagety
  • 125 g Protlak rajčatový
  • 125 ml Víno červené
  • 125 ml Hovězí vývar základní
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 553 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 518 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 55.1 mg
  • Draslík 563 mg
  • Vláknina 6396.7 mg
  • Vitamín A 6396.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté hovězí maso, cibuli, česnek smažíme na oleji asi 5 minut. Případné hrudky rozmačkáme vařečkou. Přidáme nakrájené žampiony, bylinky, papriku a pepř. Ztlumíme oheň a vmícháme drcená rajčata, rajčatový protlak, červené víno a hovězí vývar. Omáčku mírně vaříme pod pokličkou asi 15 minut. Podle chuti osolíme.

  • 2

    Špagety vaříme ve slané vodě al dente. Na jednotlivé porce dáme omáčku a hoblinky parmezánu.

Komentáře k receptu