Smetanová náplň s chřestem do slaného pečiva se sýrem Feta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 g Chřest bílý
  • 150 g Sýr Feta
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 150 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 kávová lžička Máta
  • 1 kávová lžička Bazalka
  • 1 kávová lžička Oregano čerstvé
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Křenová pasta - Krenex
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 203 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 135 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 92.1 mg
  • Draslík 227.3 mg
  • Vláknina 1180 mg
  • Vitamín A 1180 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve uvaříme chřest v osolené vodě s kostkou cukru.

  • 2

    Chřest nakrájíme na malé kousky. Ve smetaně rozmícháme

  • 3

    lžičku křenové pasty, vejce, na drobné kousky nakrájnou šalotku, rozetřené stroužky česneku a sušenou nebo čerstvou, nadrobno nasekanou petrželku, bazalku a oregáno. Do této směsi vmícháme kousky vařeného chřestu a sýr Feta.

Komentáře k receptu