Bucatini s passatou
Suroviny
- 500 g Těstoviny Bucatini
 - 60 g Cibule
 - 800 g Passata (drcená rajčata)
 - 10 g Oregano čerstvé
 - 35 g Sýr Parmezán
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 10 g Sůl
 - 2 kávová lžička Cukr krupice
 - 2 stroužek Česnek
 - 5 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 572 kcal
 - Sacharidy 105 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 1161 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 103 g
 - Cholesterol 6 mg
 - Draslík 64.2 mg
 - Vláknina 7277.5 mg
 - Vitamín A 7277.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V osolené vodě uvaříme těstoviny podle návodu na obalu al dente a scedíme.
 - 
                                2
Najemno nakrájenou cibuli smažíme na oleji asi 3 minuty doměkka, přidáme drcený česnek a krátce jej smažíme.
 - 
                                3
Přidáme drcená rajčata, oregano, rajčatový protlak a cukr. Přivedeme k varu, ztlumíme oheň a směs zvolna vaříme asi 15 minut. Osolíme ji a opepříme. Makarony upravíme na talíře, přelijeme je rajčatovou omáčkou a ozdobíme hoblinkami parmezánu.