Tagliatelle Carbonara se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Anglická slanina
  • 65 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 180 g Žampiony čerstvé
  • 10 g Bazalka
  • 10 g Oregano čerstvé
  • 500 g Tagliatelle
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 984 kcal
  • Sacharidy 96 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 1141 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 350.6 mg
  • Draslík 345.2 mg
  • Vláknina 1642.5 mg
  • Vitamín A 1642.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a vrátíme do hrnce.

  • 2

    Zatímco se vaří těstoviny, odřízneme ze slaniny kůži a slaninu nakrájíme na malé kousky. Smažíme je a na papírových ubrouscích zbavíme přebytečného tuku. Na pánev s tukem vypečeným ze slaniny dáme nakrájené žampiony a smažíme je 2-3 minuty doměkka.

  • 3

    Na plátky nakrájené žampiony, slaninu, oregano a vejce smíchaná se smetanou přidáme do hrnce k těstovinám. Opatrně zahříváme a mícháme, až směs začne mírně houstnout. Odstavíme ji a vmícháme do ní sýr. Podle potřeby osolíme a dochutíme drceným pepřem. Zdobíme snítkami bazalky a podáváme.

Komentáře k receptu